ناصر کرمی کارشناس محیط زیست: پروژه انتقال آب دریای مازندران نماد فساد سیستماتیک و قبیلهگرایی در مدیریت است
-صرف نظر از هزینه اکولوژیک و فقط با محاسبه هزینههای آبشیرینکنها و مراحل انتقال آب، این پروژه منطقی نیست.
-آقای کلانتری که مدعی بود خیلی متوجه وضعیت محیط زیست ایران است، نشان داد که مثل بقیه رفتار میکند. واقعیت این است آن چیزی که تحت عنوان سازمان حفاظت محیط زیست داریم، فقط اسمش سنگین است.
این همان اداره شکاربانی سابق است و حوزه اختیاراتش هم در حد همان حوزههای حفاظتشدهای است که در اختیار دارد.
-آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوریاش پروژههای آنچنانی را در یزد اجرا کرد، جایی که ظرفیتهای توسعه نداشت و ما اکنون شاهد تبعات منفی آن هستیم. آقای هاشمی رفسنجانی نیز چنین پروژههایی را در رفسنجان اجرا کرد و دو تا رئیس جمهور پیدر پی از سمنان، میخواهند آب را به استانی منتقل کنند که نه به آب نیاز دارد و نه ظرفیت توسعه بیشتر دارد.
-ایران دچار خشکسالی نیست، دچار خشکیدگی است. خشکسالی یک دوره موقت بدون بارندگی است ولی بعد دوباره باران میبارد. این وضعیت ایران نیست، ایران دچار یک خشکسالی دائمی شده است. بخشی از این روند طبیعی است، ۲۰ درصد بارندگی در ایران کاهش یافته ولی بخش دیگر آن عامل انسانی دارد. یک کشاورزی ناپایدار تحمیل شده و در حالی که حداکثر میتوانستیم ۴۰ درصد آبهای تجدیدپذیر را مصرف کنیم ولی ۹۰ درصد آن را مصرف میکنیم.
چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ برابر با ۱۶ اکتبر ۲۰۱۹
آزاده کریمی – عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هجدهم مهرماه در نامهای به وزیر نیرو، اجرای پروژه انتقال آب دریای مازندران به کویر مرکزی را «بلامانع» خواند و با آن اعلام موافقت کرد. حسن روحانی آذرماه سال ۹۷ در سفر به استان سمنان وعده اجرایی شدن این پروژه را داده که اکنون دوباره به جریان افتاده است، پروژه عمرانی که مخالفانش، تکرار فاجعه نابودی دریاچه اورمیه را توصیف میکنند.
موافقت مقام ارشد سازمان حفاظت محیطزیست به فاصله یک روز بعد از اعلام مخالفت اداره کل منابع طبیعی مازندران با اجرای این طرح، منتشر شده است. پس از مسکوتماندن این طرح با اعتراض کارشناسان محیط زیست و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نامه موافقت مقام ارشد سازمان حفاظت محیطزیست در فضای مجازی با اجرای این پروژه جنجال برانگیخته است. با اینهمه به نظر میرسد که دولت گامهایی برای مراحل آغازین این پروژه برداشته است.
آنطور که شرکت آب نیرو اعلام کرده است هدف از اجرای این طرح، نمکزدایی و تصفیه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای مازندران در سال و انتقال سالانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای مازندران به شهرهای فلات مرکزی در استان سمنان برای مصرف در بخش شرب و صنعتی است.
انتقال آب دریای مازندران به صورت دو خط لوله به طول ۱۶۰ کیلومتر از سواحل دریای مازندران در مجاورت نیروگاه نکا آغاز، از شالیزارها و جنگلهای حفاظتشده هیرکانی عبور و از منطقه خطیرکوه وارد استاد سمنان میشود. در نهایت با عبور از تونل چشمه روزبه در حوالی شهر شهمیرزاد به ۲ شاخه تبدیل میشود که یک خط لوله به سمت دامغان و شاهرود به طول ۱۷۲ کیلومتر و دیگری به سمت سمنان به طول ۱۳۲ کیلومتر کشیده خواهد شد.
🔺گروه ققنوس :
⭕️ https://t.me/joinchat/BlFEfheD-TTL5RGT8r2kJg
🔺وبلاگ ققنوس :
⭕️ https://ghoughnoos.blogspot.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر