۱۳۹۸ تیر ۲۴, دوشنبه

بازداشت یک دوتابعیتی دیگر در ایران

بسیاری بر اساس تجربه‌های پیشین در بازداشت دوتابعیتی‌ها، نگران هستند فریبا عادلخواه نیز با اتهام جاسوسی روبرو شود. 
فریبا عادلخواه دو سال پیش در گفتگو با بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه از تغییر نگرش جمهوری اسلامی نسبت به ایرانیان ساکن خارج از کشور که در رفت و آمد به ایران هستند سخن گفته بود.
دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۸ برابر با ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۹

در روزهای گذشته خبری مبنی بر بازداشت فریبا عادلخواه جامعه‌شناس دوتابعیتی توسط اطلاعات سپاه منتشر شده است. روز گذشته علی ربیعی سخنگوی دولت از علت بازداشت این پژوهشگر ابراز بی‌اطلاعی کرده است.
فریبا عادلخواه جامعه‌شناس و پژوهشگر موسسه مطالعات سیاسی پاریس (سیانس پو) است بر اساس آنچه در شبکه‌های اجتماعی و برخی وبسایت‌های خبری خارج از ایران منتشر شده، ۱۷ خرداد ماه ۱۳۹۸ و مدتی پس از آخرین سفرش به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شده است.
فریبا عادلخواه تابعیت دوگانه ایرانی و فرانسوی دارد و بارها به ایران سفر و مدتی نیز در کشور اقامت داشته است.
احتمال بازداشت فریبا عادلخواه روز یکشنبه، ۲۳ تیرماه، و همزمان با پاسخ علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به یک خبرنگار درباره بازداشت فریبا عادلخواه قوت گرفت و بسیاری اظهار نظر علی ربیعی را تأیید بازداشت این پژوهشگر دوتابعیتی ارزیابی کردند.
علی ربیعی گفته است: «اطلاعی در این زمینه ندارم، خبر را شنیدم و نمی‌دانم چه کسی و به چه دلیلی وی را بازداشت کرده است.»
با این وجود تا کنون مقامات قضایی و یا دیگر مقامات رسمی در جمهوری اسلامی اسلامی خبر بازداشت فریبا عادلخواه را رد یا تأیید نکرده‌اند.
هر چند همانطور که علی ربیعی گفته است همچنان علت بازداشت این پژوهشگر دوتابعیتی مشخص نیست اما بسیاری بر اساس تجربه‌های پیشین در بازداشت دوتابعیتی‌ها، نگران هستند فریبا عادلخواه نیز با اتهام جاسوسی روبرو شود.
این در حالیست که فریبا عادلخواه دو سال پیش در گفتگو با بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه از تغییر نگرش جمهوری اسلامی نسبت به ایرانیان ساکن خارج از کشور که در رفت و آمد به ایران هستند سخن گفته بود.
او در این گفتگو به عنوان پژوهشگری معرفی می‌شود که به روشنگری درباره «تصورات نادرست درباره‌ی جمهوری اسلامی» پرداخته، در مورد جنگ و مدارس مذهبی و نهادهای اجتماعی و سیاسی در افغانستان مطالعه و در پدیده‌های «مهاجرت» و «فرهنگ مذهبی مردم» خاورمیانه به ویژه ایرانیان و افغانستانی‌ها تأمل کرده است.
او به رادیو فرانسه گفته بود: «سال‌های نخست پس از انقلاب، به کسانی که به ایران رفت و آمد می‌کردند به چشم «خائن» و «مأمور» نگاه می‌کردند. این نگرش اینک تغییر یافته و رفت و آمد به ایران دیگر در چشم‌انداز نگرش به حکومت جمهوری اسلامی سنجیده نمی‌شود.»
وی سپس به انتقادات ایرانیان مقیم خارج از کشور نسبت به پژوهشگرانی که با ایران در رفت و آمد هستند اشاره کرده و گفته که «در برخورد با وی، از یکسو در خارج «اَنگ آب به آسیاب جمهوری اسلامی ایران ریختن» خورده است، و از سوی دیگر، در داخل کشور «اتهام ستون پنجم بودن» به او وارد شده است.»
در این گفتگو، فریبا عادل‌خواه تأکید کرده بود که «مردم وقتی به جمهوری اسلامی رأی دادند، به اختناق، به خشونت، به جنگ و یکه‌تازی و به افراط گرایی رأی ندادند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

آزادی آلسیا پیپرنو، شهروند تبعه ایتالیا در ایران

دفتر نخست وزیر ایتالیا، پنجشنبه ۱۹ آبان از آزادی آلسیا پیپرنو، شهروند تبعه این کشور در ایران خبر داد. آلسیا پیپرنو، اوایل مهرماه در ایران با...