۱۳۹۷ اسفند ۱۳, دوشنبه

رئیس «هیئت مرگ» در آستانه ریاست دستگاه قضایی

خبر ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه در حالی از سوی سخنگوی این قوه تایید شده است که در دو سال گذشته مدافعان حقوق بشر بارها از او به عنوان ناقض حقوق بشر یاد کرده‌اند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه روز یکشنبه ۱۲ اسفند در نشستی با خبرنگاران گفت، در دوره جدید قوه قضائیه هم «با رئیس جدید، آقای رئیسی» کار خواهد کرد. بدین ترتیب خبر ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه از سوی سخنگوی این قوه تایید شد، هر چند که حکم او هنوز از سوی رهبر جمهوری اسلامی صادر نشده است.

نام ابراهیم رئیسی در دو سال و نیم گذشته و در پی انتشار فایل صوتی سخنان آیت الله منتظری با اعضای هیئت قضایی اعدام های ۱۳۶۷، موسوم به هیئت مرگ، بارها مطرح شد. آقای منتظری در این جلسه خطاب به اعضای این هیات از جمله ابراهیم رئیسی گفت که تاریخ از آنها با عنوان «جنایتکاران» یاد خواهد کرد.

در جریان این اعدام‌ها، طی تنها چند ماه، ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ نفر اعدام شدند.

او پس از سال ۶۷ در سمت های عالی قوه قضائیه فعالیت کرد و از دادستان انقلاب در دوره محمد یزدی به معاون اولی قوه قضائیه در دوره هاشمی شاهرودی رسید و تا پایان دوره اول صادق لاریجانی نیز در این سمت ماند.

در تمام این دوره ها دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از سوی فعالان مدنی و حقوق بشر و همچنین نهادهای بین‌المللی و برخی از دولت‌های غربی به نقض حقوق متهمان، نقض حقوق اقلیت‌ها، اعدام‌های گسترده و گاه بدون طی شدن روال دادرسی منصفانه، فشار بر رسانه‌ها و نقض آزادی بیان و برگزاری دادگاه‌های غیرمنصفانه و صدور حکم براساس اعترافات اجباری متهم بوده است.

او در اواخر دهه ۸۰ خورشیدی که دست و پای تعدادی از دزدان خرده پا با احکام قضایی قطع شد، گفت که قطع دست سارقان بر اساس «حدود الهی» است و اجرای آن «افتخار بزرگ ماست.»
رئیس «هیئت مرگ» در آستانه ریاست دستگاه قضایی

رئیسی که داماد احمد علم الهدی امام جمعه مشهد و از روحانیون تندرو است، اواخر سال ۱۳۹۴ سوی آیت الله خامنه ای به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. او البته به طور کامل از دستگاه قضایی نرفت و دادستان دادگاه ویژه روحانیت ماند.

سال ۱۳۹۶ که ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران شد، احمد منتظری فعال سیاسی و فرزند حسینعلی منتظری با اشاره به نقش رئیسی در «کشتار» مخالفان سیاسی در سال ۱۳۶۷، نامزدی او را در انتخابات ریاست جمهوری « توهین به ملت ایران» خواند.

شیرین عبادی، حقوقدان و برنده صلح نوبل نیز در آن هنگام به پیشینه ابراهیم رئیسی در دستگاه قضایی ایران و حضور او در هیئت قضایی تصمیم گیرنده درباره اعدام‌های سال ۶۷ موسوم به هیئت مرگ، اشاره کرد و گفت او کارنامه سیاهی در زمینه حقوق بشر دارد.

حال ابراهیم رئیسی در حالی قرار است بر صندلی ریاست قوه قضائیه تکیه بزند، که تنها رئیس این قوه است که از ابتدا با پیشینه ضدحقوق بشر وارد دستگاه قضایی شده است. رؤسای پیشین سابقه‌ای در دستگاه قضایی نداشتند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

آزادی آلسیا پیپرنو، شهروند تبعه ایتالیا در ایران

دفتر نخست وزیر ایتالیا، پنجشنبه ۱۹ آبان از آزادی آلسیا پیپرنو، شهروند تبعه این کشور در ایران خبر داد. آلسیا پیپرنو، اوایل مهرماه در ایران با...